Fotohistorisk museum kom i vandtårnet i 1994 med en lille udstilling, siden fik museet mere plads, og til sidst var det på 2 etager. Museet har ca.7000 kameraer og ca. 1500 smalfilm, der til kommer div. udstyr, reklamer, legetøj, og et atelie.

 
Historien om museet startede i 1963, da jeg gik i lære som fotograf i København, her var et stort gl. mahonikamera som jeg blev meget fascineret af, det bevirkede at jeg begynte af samle på kameraer og andet fotoudstyr.
I 1977 flyttede jeg og min familie til Falster hvor der var plads til alle kameraerne. Museet får mange fototing fra menesker som gerne vil have at deres ting bliver opbevaret på museet så andre kan se den fotografiske udvikling.
 
Man vil jo gerne vise Museet  samling frem, og i 1994 blev det muligt at lave en lille udstilling i det gl. vandtårn i Hollands gaard i Nykøbing Falster hvor der kom mange menesker om sommeren, det blev også muligt at udvide museet så det til sidst var på 2 etager.
 
Et flertal i vandtårnets bestyrelse bestemde i 2005, at Multicentersyd (produktionskole) skulle overtage ansvaret for bemandning, og hvad der skulle være i vandtårnet, det endte med at museet og de andre udstillinger blev smidt ud af vandtårnet, og siden 2005 og frem til i dag har der kun været en meget lille aktivitet i vandtårnet.
 
Men hvad skete der med fotohistorisk museum, jeg fik tilbudt et stort lokale af direktøren for nykøbing Zoo, så museet flyttede til Zoo, men så kom kommune samlægningen og her mente den nye kommune at museet ikke kunne være der, og nu bliver det brugt til lager for papkasser.
 
 
Så er museet flyttet til Agerskov 
Museet modtager stadivæk  alle former for fotoudstyr til opbevaring og så håber vi, at vi ses på Tværgade 4  6534 Agerskov Sønderjylland.
Museet er nu på ca. 150kvm. og vi håber på at få penge, så loftet på ca. 120kvm. kan bruges.
Vi glæder os til at se jer.
 
Museet må midlertidig lukke.
Desvære må museet finde nye lokaler da huset skal sælges,
men museet  kommer snart igen.
Man kan kontakte museet på  40788503 
eller på  fotohistoriskmuseum@gmail.com
museet modtager stadivæk alle former for fotoudstyr.
på gendsyn.
 
Alex Steinbach
Fotohistoriskmuseum
 
 
  
 
 
Fotograf: Alex Steinbach Fotohistorisk museum | - Danmark | Tlf.: 40788503 | fotohistoriskmuseum@gmail.com